Dementie Stellingen Spel

Dementie Goed Uitgelegd

dementie stellingen spel
dementie goed uitgelegd
dementie stellingen spel

Dementie

Ervaringsverhalen

dementie goed uitgelegd

LEES hieronder verschillende ervaringsverhalen

inspiratie huisarts bij vermoeden dementie

“Bij mijn oma gaan steeds meer dingen mis. We zien dat ze dingen vergeet en niet meer begrijpt. Ze trekt zich steeds meer terug. Mijn opa wil niet dat we met oma naar de huisarts gaan. Als er sprake is van dementie is er toch niks aan te doen.”

~ Paulus Aarts

 

inspiratie geheugenproblemen

“Door haar dementie werd mijn moeder ineens lief. Dat vond ik fijn voor de verzorgenden en verpleegkundigen. En eigenlijk ook heel fijn voor ons als kinderen.”

~ Kittie

 

informatie fouten verbeteren

“Mijn schoonzus probeert met haar moeder continu ‘het geheugen alert te houden’. Weet je nog gisteren, dat weet je toch nog wel? Nee joh, tante Bep was hier helemaal niet gisteren. Wat hebben we gisteren gedaan? Denk eens goed na! Ik zie hoe onzeker dit mijn schoonmoeder maakt.”

~ Saskia

 

informatie maaltijd overslaan

“Ik vergeet steeds om te eten, ik heb nl helemaal geen honger gevoel meer. Ook wil ik niet te dik worden. En heb mijn hele leven op mijn gewicht gelet. Ik ben heel blij dat ze er op de dagbesteding voor zorgen dat ik voldoende eet en drink. Anders was ik was echt al afgevallen en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.”

~ Christa (heeft zelf dementie)

 

informatie mantelzorgers huisarts

“Sinds mijn moeder mantelzorger is, heeft ze zelf veel klachten. Die zijn grotendeels spanning gerelateerd. Moeilijk, want daardoor kan ze minder goed mantelzorgen en minder goed voor zichzelf zorgen. En dat levert weer stress op. Ze zit nu vaak bij de huisarts.”

~ Leonie

 

informatie ergotherapeut

“Mijn man klust graag en dat werd steeds lastiger. Hij raakte spullen kwijt en dat frustreerde enorm. Gelukkig kon de ergotherpeut helpen. Zij heeft samen met ons de klusschuur anders ingericht en mijn man trucjes aangeleerd waardoor hij zijn spullen weer kon vinden. Ook leerde ze mij hoe ik hem kon helpen zonder het gelijk over te nemen. Dit is nog een hele tijd goed gedaan.”

~ Roos (mantelzorger/ echtgenoot met ziekte van Alzheimer)